Liturgické čtení

7. 12. 2008 0:00
Rubrika: Nezařazené

Vyrovnejte stezky Páně!


 1. čtení: Iz 40, 1 - 5. 9 - 11

Žalm: Zl  85 (84)

2. čtení:2 Petr 3, 8 - 14

Evangelium: Mk 1, 1 - 8

 

Je psáno u proroka Izaiáše: "Hle, já posílám svého posla před tebou, on ti připraví cestu. Hlas volajícího na poušti: Připravte cestu Pánu, vyrovnejte mu stezky!" Když Jan Křtitel vystoupil na poušti, hlásal křest pokání, aby byly odpuštěny hříchy. Vycházel k němu celý judský kraj a všichni jeruzalémští obyvatelé, dávali se od něho křtít v řece Jordánu a přitom vyznávali své hříchy.
   Jan nosil šat z velbloudí srsti a kolem boků kožený pás. Živil se kobylkami a medem divokých včel. ( Jan ) kázal: "Za mnou už přichází mocnější, než jsem já; nejsem hoden, abych se sehnul a rozvázal mu řemínek u opánků. Já jsem vás křtil vodou, ale on vás bude křtít Duchem svatým.

Zobrazeno 2091×

Komentáře

Boženka

Buďme tedy pozorní k bližním, abychom nebyli jako někteří lidé za dob Jana Křitele a Ježíše Krista, kteří je odmítli a čekali dál na někoho jiného. Abychom si všimli hlasu volajícího na poušti připravte cestu panu(advent). A jsme připraveni pomoct a věřit Ježíši. Neočekávejme ho jen jako někoho, kdo za námi přijde s krásným usměvem v krásných šatech (a možná ani tomu bychom nepomohli), ale právě těm chudým, potřebných. Vždyt náš Pán je král narozený v chlévě. Vždyt v posledním soudě rřekne když jsem měl hlad...

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Tento blog je součástí s.magazínu, který připravuje Redakce signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka