Světový den nemocných

11. 2. 2009 0:00
Rubrika: Nezařazené

Dnešní den si připomínáme světový den nemocných.


Roku 1992 jej papež Jan Pavel II. příhodně ustanovil na 11. únor, kdy je v církevním kalendáři památka Panny Marie Lurdské; na nemocné vzpomínáme při každé modlitbě litanií k Panně Marii, kdy ji vzýváme jako Uzdravení nemocných. Samotné Lurdy jako místo zjevení Panny Marie se staly poutním místem především všech nemocných, z nichž někteří z nich zde byli také uzdraveni.
Světový den nemocných je vhodnou připomínkou, abychom znovu objevovali důležitou přítomnost trpících ve společenství křesťanů a dokázali také ohodnotit jejich přínos. Na první pohled se člověku zdá utrpení a bolest jako něco naprosto nepochopitelného; ve světle Kříže ale získává zcela jiný význam.
Nezapomínejme na ty, kdo trpí a pokusme se jim třeba právě dnes ukázat, že i když si často připadají osamoceni a nepotřební, mají pro nás všechny nevyčíslitelnou hodnotu.
Zobrazeno 2734×

Komentáře

Juzek

Je to přesně tak.nemocní jsou pro nás velikým darem a takovým otevřením očí.Našeho srdce druhému.Myslím, že nemoc má v životě člověka veliký smysl.Paradoxně bolest je mostem k tomu, abychom pochopili.pax pepa

Pitka

Díky:-)!!

langer-hans

Mají hodnotu a nám- zdravým- otevírají oči!

majkiii

Přesně tak... :)

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Tento blog je součástí s.magazínu, který připravuje Redakce signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka