Mimořádné zasedání RT

1. 4. 2009 2:55
Rubrika: Nezařazené

V noci, z 31. 3. na 1. 4. 2009, bylo svoláno mimořádné zasedání Realizačního týmu signály.cz. „Co se stalo? Máme se bát?“ ozývá se z řad několika tisíc uživatelů oblíbeného serveru pro křesťanskou mládež signály.cz, které tento nezvyklý akt právem vyděsil.


 

„Zachovejte klid, panika není na místě,“ odbyl nás rozechvělým hlasem Jan Šedo, známý všem jako HejTi, koordinátor projektu signály.cz. Ač se však snažil vypadat suverénně, pozornému nemohla uniknout nejistota, která se odrážela v jeho hlase. Na další naše otázky nereagoval a zavřel nám, do slova a do písmene, před nosem dveře tzv. room signály.cz, což je kancelář, kterou signály.cz o. s. provozují v Brně. V dané místnosti byli přítomni i další členové Realizačního týmu, familiárně zvaného eRTé, týmu, který má primárně na starost signály.cz - Martin Hořínek, známý jako hever, vykonávající funkci hlavního programátora signály.cz, Filip Ge, alias Radio, který je manažer signály.cz a jediná ženská zástupkyně Markéta Jeníčková, proslavená jako majkiii (ano, opravdu tři i! To, jestli tato maximilárnost má nějaký hlubší důvod, určitě bude předmětem našich dalších studií!), která plní pozici šéfredaktorky signály.cz. Musíme bohužel uznat, že odzvučení místnosti room signály.cz je velmi kvalitní (členové eRTé odposlechy asi předpokládali), a tak, i přes různé podpůrné prostředky, jediné, co jsme zaslechli, byl jen výkřiky typu: „To ne! Jen přes mou mrtvolu! Jen růžová!“ A vše přehlušující ženský jekot: „Jestli to neodhlasujete, nepočítejte už s koláčema na zasedání!“

 

Porada v room signály.cz trvala přibližně dvě hodiny. Kolem jedenácté v noci se pak Realizační tým přesunul na life signály.cz, což jsou dva priváty, kde bydlí spolupracovníci pro signály.cz. Zde se pak odehrávala hlavní část jednání, ke kterému byli postupem času nuceně přivoláni i další dobrovolníci signály.cz. Setkání bylo rozpuštěno ve dvě hodiny ranní. Kdo v tuto dobu zadal adresu www.signaly.cz mohl prožít šok, který ale čeká na všechny uživatele tohoto serveru. Kam zmizela naše bublina? Ač celé jednání bylo tajné, my máme své zdroje a víme víc!

 

Asi jste zaznamenali nedávnou změnu v samotném jádru realizačního týmu signály.cz, kdy dosavadního manažera Vojtěcha Trmače, nahradil Filip Ge (Radio). Oficiální vyjádření týmu, které nám na náš dotaz podala majkiii znělo, že „Vojtěch Trmač odjíždí studovat do Polska a je třeba jeho místo dočasně nahradit. Jedná se o dočasnou změnu. Doufáme, že se Vojtěch Trmač opět vrátí.“ pravila se strohostí jí vlastní. Je to ale skutečný důvod? Nesnaží se nám eRTé jen něco namluvit? Podle našeho speciálního zdroje, pana J. K., je pravda jinde. „Nemůžu vám k tomu moc říct, ale jedno vám řeknu... Jde o hodně!!!“ tak zněla jeho slova, která doprovázela mimořádná mimika a gestikulace. A my jim věříme! Peníze, moc, sláva? Co za tím opravdu stojí?

 

Filip Ge se do své nové pozice obul opravdu rázně. Už při slavnostním přebírání funkce prohlásil s tajemným úsměvem, že „máme čekat průvan.“. Bude se ale jednat o závan čerstvého větru? Tato otázka už tehdy hlodala naše svědomí, až dnes jsme se ji rozhodli vyslovit nahlas. Následující informace jsou podány útržkovitě, neb máme v plánu zveřejnit i exkluzivní videozáznam pořízený skrytou webkamerou, instalovanou naším tajným zdrojem přímo tam, kde by ji nikdo nečekal.

 

„Prostě se to změní, jinak končím!“ oznámil dne 31. 3. 2009 Radio spolu s požadavkem, že se bude konat mimořádné zasedání eRTé. HejTi chtěl původně tento arogantní požadavek ignorovat, do hry se ale vložila majkiii, která, zastrašena představou odchodu dalšího člena týmu, ztropila takový povyk, že HejTi, který s ní spolupracuje již téměř dva roky, jejímu nátlaku raději ustoupil. „Hanba mužům, kterým žena vládne!“, snažil se protestovat přes telefon hever, který by kvůli zasedání musel vážit dlouhou cestu do Brna. Avšak rozhodnutí bylo jasné, mimořádné eRTé bude!

 

„Současné logo signály.cz je nevyhovující, musí se to změnit!“ prohlásil rozhodně Filip Ge. „Změnit?“ HejTiho tvář se stala najednou bělejší. „Udělej co říká,“ sykla k němu majkiii. „Ano, změnit! Zelená už není in!,“ Radio povstal. „Jo to není. Není vhodná pro naší cílovou skupinu, děti základní školy, kterým připomíná stále se rozšiřující barvu školních tabulí, což je pro ně samozřejmě traumatizující a stresující.“ poznamenal hever, na jehož tváři se zračila apatie. „Doufám, že mi proplatíte benzín,“ dodal ještě v zápětí. „Šílíš? Na to nemáme... Jo to kafe Tě přijde na čtyřicet korun.“ ledově prohlásila majkiii. „Změnit“ zalapal po dechu opět HejTi, který se vrátil k původnímu tématu. „A musí se to změnit hned!“ pokračoval Radio. „Hned???,“ HejTi začal opět lapat po dechu „Hned.“ přerušila ho majkiii, kterou její funkce poznamenala na tolik, že ke všemu zastává postoj totální rezignace. Její paměť však slouží stále dobře, a tak hbitě našla dokument, který obsahoval návrhy log, o kterých se jednalo před dvěma roky, kdy měla být spuštěna nová verze signály.cz, tedy dnešní podoba, a a kdy danou soutěž vyhrála nakonec již notoricky známá zelená bublina.

 

Tým si prohlídl několik desítek log, když tu ho viděli. „To je on!“ vydechl se zasněným pohledem Radio. „Růžová...“ majkiii se rozlil slastný výraz po tváři. „Růžová...“ začal HejTi, ale zpomenuvši si na pohrůžku s koncem s dodávkou koláčů na zasedání eRTé dodal: „Lepší barvu jsme si nemohli vybrat.“ Hever jen pokrčil rameny. Růžový andělíček, návrh, jehož autorem je wrata, byl přijat a jeho aplikace byla rozhodnuta hned. Realizační tým následně přinutil dobrovolníka, který nechtěl být jmenován, k rychlé akci. S očima v zádech musel během několika minut onen nešťastník vyměnit bublinu, podle mnohých symbol komunikace, za růžového andělíčka. Když viděl své výsledné dílo, zmohl se jen na jediné „No ty vo.. .“ "A žádná jedna vlna... Na obláčku budem!" dovršil celé dílo HejTi.

 

Realizační tým je nyní spokojen. „Začínáme novou etapu. Naše nové logo symbolizuje vše, co chceme. Doufáme, že právě růžová bude působit antidepresivně a navodí našim uživatelům přátelskou a láskyplnou náladu, což se zajisté odrazí i do jejich tvorby na signály.cz.“ zhodnotil noční čin Radio, za jehož zády přikyvovali i ostatní členové RT. Je to konečná změna? Zněla naše otázka. „Osvědčí-li se to, dáme růžové určitě více prostoru“ ukončila majkiii a celý realizační tým odešel.

 

O celé situaci vás budeme nadále informovat.

 

Autor si nepřeje být z pochopitelných důvodů jmenován.

 

Zobrazeno 6028×

Komentáře

barbucha

Velká úleva, jedna vlna je zpět a hezky mě probudila :)

Jáchym17

Ještě že tak. :-)

Zobrazit 65 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Tento blog je součástí s.magazínu, který připravuje Redakce signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka