Papežem se stal Benedikt XVI.

24. 4. 2009 0:00
Rubrika: Nezařazené

Dnes je to již čtyři roky, kdy nynější papež Benedikt XVI. sloužil svoji inaugurační mši. Za papeže byl zvolen 19. dubna 2005, kdy na papežský stolec nastoupil po smrti Jana Pavla II.


 

Benedikt XVI., vlastním jménem Joseph Ratzinger, kardinál pocházející z německého Bavorska, se tak stal 265. nástupcem apoštola Petra. Jméno Benedikt si zvolil proto, že chce symbolicky navázat na pontifikát papeže Benedikta XV., který vedl církev v dobách 1. světové války.



"Byl opravdovým a odvážným prorokem míru, o který těžce a statečně zápasil. Nejprve když se pokoušel zamezit dramatu války a poté eliminovat její strašlivé následky. V těchto šlépějích chci pokračovat ve svém úřadu, ve službě smíření a souladu mezi lidmi. Jsem hluboce přesvědčen, že velký dar míru je především Božím darem, darem velice křehkým a vzácným, darem, který si musíme vyprošovat, chránit ho a vytvářet ho den po dni s přispěním každého z nás," zdůraznil Svatý otec.



Od svého zvolení se Benedikt XVI. setkal s několika miliony osob na audiencích a liturgických slavnostech, absolvoval několik cest do zahraničí, účastnil se Světového setkání mládeže v Kolíně, … Těžištěm práce Benedikta XVI. je učení, v každé homilii, v každé promluvě, při každém setkání získáváme přesnější obraz o službě papeže, který na apoštolský stolec přišel s pověstí brilantního teologa.



Ve dnech 26.-28.9.2009 očekává také naše země příjezd Svatého otce. Je to pro nás křesťany veliká pocta a obrovská radost. Motto návštěvy zní:„ Láska Kristova je naší silou.“ Již nyní se můžeme připravovat na toto jedinečné setkání, ať už modlitbou nebo přiložením ruky k dílu.



Zdroj: http://tisk.cirkev.cz

/Elda32/

Zobrazeno 1818×

Komentáře

cejsk

A taky se zúčastnil WYD v Sydney...:) Jen aby to nevypadlo...

comment

Zvolen byl v den mezi 18. dubnem, 18 symbolizuje iniciály Adolfa Hitlera, a 20. dubnem, tedy narozeninami Adolfa Hitlera. Navíc na výročí bombardování Ústí nad Labem spojenci. Že vám takový papež nevadí?

dromedar

Nevadí. Jsme křesťané a ne "numerologové". Nepochybuji, že stejně "ďábelsky" lze interpretovat libovolně každé datum - když není k disposici Adolf Hitler, najde se v dlouhých a krvavých dějinách našeho světa nějaký jiný klíč...

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Tento blog je součástí s.magazínu, který připravuje Redakce signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka