Společnost Božího Slova

8. 9. 2009 0:00
Rubrika: Nezařazené

Dnešního dne r. 1875 založil sv. Arnold Janssen Společnost Božího Slova (Societas Verbi Divini, SVD).

 


 

Společnost Božího Slova (oficiální název verbistů) založil r. 1875 Arnold Janssen v dnešním Holandsku. Bezvýhradné obětování vlastních sil při hlásání evangelia prostřednictvím misionářů, toto je poslání mužské větve verbistů – kromě ní založil dvě větve ženské: Služebnice Ducha svatého pro práci v misiích a Služebnice Ducha svatého věčného klanění, tzv. kontemplativní růžové sestry.

Toto dílo je v současnosti rozšířené v 65 zemích světa. Společnost má asi 6 000 členů a je tak sedmou největší mužskou řeholní komunitou katolické církve.

 

Arnold Janssen se narodil 5. listopadu 1837 v Dolním Porýní. R. 1861 byl vysvěcen na kněze, brzy se seznámil s Apoštolátem modlitby a přijal místo duchovního u sester voršilek v Kempen.

Pro potřeby vznikajícího společenství zakoupil nad řekou Maas ve Steylu hostinec. Oficiální posvěcení domu bylo 8. 9. 1875 na svátek Narození Panny Marie, což se považuje i za den založení SVD. Duchovní rodina musí mít pevný základ – tím se stala řehole, která spočívala na třech stupních řeholních slibů.

www.svd.cz

Zobrazeno 1967×

Komentáře

Andrea Hýblová (Neposeda)

Trošku jsem se u nich "koukala", když jsme hledala své místo. Bratr signální anniny je u nich juniorem a tak s emi občas pod ruku dostane jejich misijní časopis - je v něm co číst! Bohu díky za ně.

Vianney

Farář v Mimoni - to je kousek tady od nás, je verbista. A je strašně fajn.

Jayef

Ha, další řád, do kterého jsem ještě nevstoupil!

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Tento blog je součástí s.magazínu, který připravuje Redakce signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka