Dnes slaví narozeniny biskup Karel Herbst

6. 11. 2009 0:00
Rubrika: Nezařazené

Světící biskup pražský, salesián Mons. Karel Herbst se narodil v Praze 6. listopadu r. 1943


Narodil se a vyrůstal v Praze, vyučil se elektromechanikem, pracoval v lokomotivním depu, dálkově studoval gymnázium, v r. 1968 začal studovat na Cyrilometodějské bohoslovecké fakultě v Litoměřicích. Po vysvěcení působil jako kaplan až do roku 1975, kdy mu byl odebrán tzv. státní souhlas k výkonu duchovní činnosti.

Oficiálně pracoval v úklidu města Prahy, umýval výlohy (v té době tuto práci vykonával i současný kardinál Miroslav Vlk) a po práci naplno pracoval s mládeží, stal se salesiánem, podílel se na organizaci letních „chaloupek", promlouval k srdcím mladých, povzbuzoval, táhl lidi k Bohu. V roce 1986 mu byl vrácen souhlas k duchovní činnosti, v letech 1997-2000 působil jako spirituál  v pražském arcibiskupském semináři, od 1.9.200 se stal farářem ve Fryštáku na Moravě. Po roce a půl je znovu povolán do Prahy jako světící biskup pražský. Pro ty, kteří jej znali to byl a zůstal vždycky „Kája". Uměl si vždy získat důvěru svou trpělivostí, otcovskou láskou, jednoduchostí a přímostí, vždy plný radosti z Boha.

O jeho životě a rozhovor s ním, kde se o něm můžete dozvědět víc, je v knize: Veteráni v bitvách o duše - 2. díl

Ukázka z knihy:  Díváš se na budoucnost světa s nadějí nebo s mrazivou nejistotou?

„Pokud jde o budoucnost světa, to je naštěstí v Božích rukou. Proto se na ni a na všechno ve svém životě dívám s nadějí. Jaké nejistoty, když naší jedinou jistotou je Bůh."

 

/růžetrnitá/

Zobrazeno 2262×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Tento blog je součástí s.magazínu, který připravuje Redakce signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka