Inštitút Krista Vel´kňaza a P. Maroš Kuffa

16. 3. 2010 0:00
Rubrika: Nezařazené

16. března 1990 vydal biskup E. Kojnok dekret, kterým byl založený Sekulární Institut Krista Velekněze na východním Slovensku.


Otec Maroš Kuffa začal už od r. 1991 působit se širokým spektrem obyvatel na okraji společnosti. Bez nadsázky se dá říct, že u něj každý najde otevřené dveře a hlavně srdce.

Vybudoval celý areál, který poskytuje pomoc lidem v nouzi – najdeme zde lidi bez domova, postižené, nemocné, osamělé rodiče s dětmi, propuštěné vězně … Původní areál staré fary v Žakovcích (okr. Kežmarok) se tak stal domovem pro mnohé.

R. 2003 vznikla také pobočka v ČR, konkrétně v Bílé Vodě u Javorníka.


www.ikv.sk

Zobrazeno 8304×

Komentáře

svetluska

V Žakovcích jsem byla se podívat s taťkou,ale to už je dávno. A v do Bílé Vody jsme vezli piano:-) Ale vše va mě zanechalo obrovský dojem:-)

Horst

Strávil jsem tam dva týdny praxe a je opravdu obdivuhodné kolik práce pro všechny ty lidi udělal a kolik dělá je to opravdu úžasný člověk. Nedá se to však popsat slovy musí se to vidět a zažít. Jestli máte chuť můžete se mrknout na: <a href="http://www.signaly.cz/fotkyAlbum.php?albumId=37886" target="_blank">http://www.signaly.cz/fotkyAlbum.php?albumId=37886</a>

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Tento blog je součástí s.magazínu, který připravuje Redakce signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka