Mezinárodní den boje pro odstranění rasové diskriminace

21. 3. 2010 0:00
Rubrika: Nezařazené

21. březen je mezinárodním dnem boje pro odstranění rasové diskriminace.

 


 

Mezinárodní den boje za odstranění rasové diskriminace – i letos se můžeme, stejně jako každý rok, více zaměřit na otázku: Miluji každého člověka jako sebe samého?

Tento den ustanovilo Valné shromáždění r. 1966 jako připomínku událostí z r. 1960, kdy byla v jihoafrickém Sharpeville policií rozstřílena antirasistická pokojná demonstrace. Zahynulo při ní 69 lidí, kteří protestovali proti zákonům apartheidu.

Zde můžete najít vyjádření ČBK, které poskytl biskup Ladislav Hučko jako její delegát pro Romy, menšiny a migranty.

Mj. mluví o tom, že církev po celá staletí usilovala o to, aby se lidé navzájem neposuzovali podle barvy pleti, ale podle toho, kým ve skutečnosti jsou: dětmi Božími. Všichni lidé jsou si před Bohem rovni… Neexistují více či méně ušlechtilé rasy lidí. Mohou být kultury více či méně rozvinuté, kulturnější nebo vyspělé, ale to nemá nic společného s důstojností člověka jako takového.

S projevy rasismu se setkává určitě každý z nás… Zkusme s tím něco udělat.

www.zpravodajstvi.ecn.cz
www.osn.cz
www.cirkev.cz

Zobrazeno 2321×

Komentáře

tvi

Hu? "PROTI odstranění rasové diskriminace"? Tak chcete ji odstranit nebo ne? já bych spíš bojoval "ZA odstranění rasové diskriminace" nebo "PROTI rasové diskriminaci" :-))))

Katka Doleželová (Katulda)

Samozřejmě "pro"... laskavý čtenář jistě pochopil, že se jednalo o překlep, hned v další větě už je formulace správná... I tak dík za upozornění

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Tento blog je součástí s.magazínu, který připravuje Redakce signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka