Svátek Božího milosrdenství

11. 4. 2010 0:00
Rubrika: Nezařazené

První neděli po Velikonocích slavíme Svátek Božího milosrdenství


A to na přání samotného Ježíše, který své přání řekl ve vidění  Faustyně Kowalské, svatořečené řeholnici z minulého století. Život sv. Faustyny a její výjimečné poslání je příběhem velké lásky i velkého utrpení.

Narodila se 25. srpna 1905 v polské vesničce Glogowiec, do školy chodila jen tři roky, protože byla z početné rodiny a velmi brzo, již v roce 1921 musela začít pracovat. Vynikala neobyčejnou zbožností a láskou k Ježíši, ale i milým a sympatickým chováním k lidem. Jako chudá dívka měla jen malý předpoklad stát se řeholnicí, neboť podmínkou pro vstup do kláštera bylo věno, které neměla. Co však měla, byla vidění a slyšení Ježíše, který ji vedl po svých cestách až do Kongragace Matky Božího milosrdenství.  Vynikala také pokorou, dokázala snášet mnoho utrpení z lásky k Ježíši, snad právě pro tyto vlastnosti si ji Ježíš vybral, aby skrze ni sdělil lidem velikost svého milosrdenství, jež může zahladit všechny hříchy. Doslova jí řekl:

"Dnes posílám celému lidstvu tebe se svým milosrdenstvím. Nechci zraněné lidstvo trestat, nýbrž toužím je vyléčit přivinutím na své milosrdné Srdce. Trestám jen tehdy, když mě k tomu sami nutí, má ruka se narada chápe meče spravedlnosti, přede dnem spravedlnosti posílám den milosrdenství."

V roce 1931 řekl Ježíš Faustyně:

"Dcero má, říkej celému světu o mém nesmírném milosrdenství. Toužím, aby svátek Milosrdenství byl útočištěm a úkrytem pro všechny duše a zvlášť pro ubohé hříšníky. V tento den je otevřeno nitro mého milosrdenství; celé moře milostí vylévám do duší, které se ke zdroji mého milosrenství přiblíží. Duše, která přijme svátot smíření a svaté přijímání, dosáhne úplného odpuštění vin a trestů. Ať se žádná duše nebojí ke mně přiblížit, i kdyby její hříchy byly jak šarlat. Mé milosrdenství je tak veliké, že jím nepronikne žádný rozum...

Fragmenty z Deníčku sv. Faustyny Kowalské - brožurka Boží milosrdenství - Tvá naděje a záchrana

                                                                                                                                /růžetrnitá/

 

Zobrazeno 4524×

Komentáře

Eva66

Svátek Božího milosrdenství patří mezi mé nejoblíbenější. Hned po neděli vzkříšení slavíme Ježíšovo milosrdenství. Připomínejme si jej i během roku, když narážíme na své limity.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Tento blog je součástí s.magazínu, který připravuje Redakce signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka