Milion růženců za svět startuje

10. 10. 2011 10:03
Rubrika: osobnosti

První zemí, za níž modlitby směřují, je Angola.


Dnešní Událost je vskutku neobvyklá - děje se totiž právě dnes. Právě dnes se filipínci vydávají na pomyslnou dvou set denní pouť, při níž se každý den budou přimlouvat skrze modlitbu růžence za jednu konkrétní zemi světa.

 

Filipíny a Milión růženců za svět

Milión růženců se po dobu dvou set dní rozhodli modlit věřící na Filipínách. Chtějí se tak přimlouvat za svět.“ (zdroj: www.ruzeneczasvet.cz) Tato "modlitební kampaň" začala právě dnes, 10. 10. 2011, a má trvat až do května příštího roku. Každý den směřuje přímluvná modlitba filipínců za jednu konkrétní zemi. "Chceme těmito společnými modlitbami vyprošovat pokoj a mír celému světu," říká biskup Nereo Odchimar, prezident tamní biskupské konference.

 

Modlitba nemá hranice

Filipíny jsou sice jasně ohraničeným územím, modlitba však hranice nemá. Aktivita filipínců tak vzbudila zájem po celém světě. Tento úmysl oslovil i lidi v České republice, kteří se k této modlitbě za svět rozhodli přidat. Jako podpora pro tuto aktivitu tak vznikl i web www.ruzeneczasvet.cz. Autoři tohoto webu na něm píší: „Chceme se přidat, ale jsme si vědomi toho, že ne každý má možnost se zavázat ke každodenní modlitbě růžence. Proto vznikly tyto stránky, na kterých je možno se zaregistrovat a pomoci při modlitbě za svět tak, jak mi to má situace umožňuje.“

 

Proč se registrovat?

Autoři na webu píší: "Zaregistrovaní si mohou nastavit individuální plán modlitby (slíbit méně/více než oněch 200 růženců, které slibují věřící na Filipínách, případně neslibovat nic a pouze zadávat počet již pomodlených růženců." Po registraci můžete také mailem dostávat informaci o tom, za jakou zemi právě modlitba směřuje. V neposlední řadě tak také dáte o své modlitbě vědět ostatním a tím můžete podopřit a motivovat další, kteří zatím váhají.

 

Proč byl zvolen právě růženec a i další informace se dočtete na již zmiňovaném webu: www.ruzeneczasvet.cz.

Růženec za svět je i na signály.cz - přidejte se www.signaly.cz/ruzenec-za-svet.

Zobrazeno 2143×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Tento blog je součástí s.magazínu, který připravuje Redakce signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka