Jeden svět

6. 3. 2012 0:00
Rubrika: události

Festival dokumentárních filmů o lidských právech – jeho 14. ročník začíná dnes promítáním filmu Zpět na Tahrír.


Od 6. do 15. března 2012 bude v některých pražských kinech probíhat promítání filmů Program po dnech najdete zde .

Cena vstupného je jednotná: 80,- Kč, vstupenky jsou v prodeji všech pokladen festivalových kin. Od 14 do 18 hodin můžete ve festivalovém centru v kavárně kina Lucerna zakoupit festivalovou diváckou akreditaci za 450,- Kč, která vám umožní vstup do kin Lucerna,Světozor (velký sál), Městská knihovna a Atlas (velký sál). Před projekcí je třeba pak vyzvednout volnou vstupenku nejpozději 30 minut před začátkem.

"Není snad nelhostejnost k osudům těch, kteří se dnes nemohou dovolat spravedlnosti či se dosud netěší ze svobodných poměrů, oceněním toho, jak pomáhal svobodný svět kdysi nám? Raduji se, že součástí této širší reflexe a jejích souvislostí je již po řadu let i filmový festival Jeden svět." 
 (Václav Havel)

Po promítání v Praze se projekce Jednoho světa přesunou do čtyřiceti českých, moravských a slezských měst. Nkoukněte, kde nejblíž budete mít možnost vidět některý ze snímků festivalu. 
Během festivalu Jeden svět se pořádají projekce i pro základní a střední školy. V projektu Dějiny, film a lidská práva navíc festival spolupracuje s vysokými školami s cílem zakotvit semináře o lidských právech ve výuce na českých vysokých školách. Letos poprvé organizuje Institut dokumentárního filmu při festivalu Jeden svět program East Doc Platform zaměřený na filmové profesionály a profesionálky. Během několika dní se potkají filmaři z východní a střední Evropy s předními evropskými i severoamerickými televizními producenty, nákupčími a dalšími klíčovými hráči filmového průmyslu.

Příznivci filmů Jednoho světa mají šanci se sami zapojit do alternativní distribuce filmů. Od roku 2010 si mohou bezplatně zapůjčit dokumenty a promítnout je vlastnímu publiku. Do programu se zapojilo už více než devět set lidí, kteří na své projekce přilákali přes třicet tisíc diváků a divaček.
Bližší informace najdete na těchto stránkách.

Reklamní Festivalový spot

Jaké filmy budou promítány?
Kompletní seznam najdete na odkaze Filmy A - Z 
Např. 269 milonů pod hladinou, BarzakhThe island president
Láska v hroběThe price of sexEllenin světEpicentrumKouzelná cesta nepoužitelných věcí...
U krátkých recenzí najdete i trailery filmů. Všechny filmy jsou v češtině - originály, dabing nebo s titulky.

Zdroj: 
www.jedensvet.cz

"Točím filmy více jak 40 let a už si nedělám žádné iluze, že by film mohl něco změnit.
Film je fikce a to platí i pro dokumenty. Má ale určitě moc otevřít lidem oči a přinutit je zamyslet se nad věcmi, o jejichž existenci ví, ale nejsou si jich zdaleka vědomi."
(Agnes Varda)

 

Zobrazeno 1390×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Tento blog je součástí s.magazínu, který připravuje Redakce signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka