Držím ti miesto

12. 4. 2012 0:07
Rubrika: osobnosti

Dnes slaví 50. narozeniny zpěvák a frontman slovenské rockové skupiny Team Paľo Habera.


Paľo se narodil 12. dubna 1962 v tehdy československém Brezně. Studoval ekonomii, ale profesionálně se věnuje hudbě.

Kariéru zpěváka začínal ve skupině Avion, ale do povědomí posluchačů se dostal především díky kapele Team, kterou sice nezaložil, ale brzy se stal jednou z jejích největších osobností.  V roce 1992 se současně vydal na sólovou dráhu.

Během své zpěvácké kariéry Paľo společně se skupinou Team vydal šestnáct desek (jedenáct alb a pět kompilací) a mezi jeho největší hity patří písně jako Je to vo hviezdách, Boli sme raz milovaní, Reklama na ticho, Držím ti miesto a spousty dalších.

Z televizních obrazovek můžeme Paľa znát jako přísného porotce všech ročníků show Slovensko hľadá SuperStar, nechyběl ani v ročnících Československé Superstar a objevil se také jako porotce talentové show Talentmania.

Paľo není pouze zpěvákem, ale hudbu také sám skládá, a to nejen pro sebe, ale i pro jiné interprety. Například z jeho dílny pochází hudba písně Karla Gotta Když muž se ženou snídá. Napsal také hymny k mnoha řadám SuperStar i k řadám Československých Superstar, například Príbeh nekončí, hymnu 1. ročníku Československé Superstar.

 

Dobrou zprávou pro jeho fanoušky může být, že Paľo s Teamem chystá letos v květnu velkolepé turné, které provází mnohá nej - má to být největší nejnákladnější a nejvýpravnější show v historii této kapely. Vystoupí i v mnoha městech České republiky, například 29. se objeví v Praze a posledního května se na kapelu může těšit i Brno. Bohužel kapela tímto turné hodlá ukončit svoji téměř třicetiletou kariéru.

zdroje: wikipedia.org, osobnosti.cz, idnes.cz

Zobrazeno 1544×

Komentáře

ruprecht

Opravdu to bude poslední turné?

Asterix

copak turné, koncertovat nemusejí... ale opravdu končí?

Mikina

podle idnes.cz ano, uvidíme...

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Tento blog je součástí s.magazínu, který připravuje Redakce signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka