Démon z jiného světa

2. 8. 2012 0:00
Rubrika: osobnosti

V knize Démon z jiného světa se autoři ptají: „Kdo byl vlastně Adolf Hitler?


Nemůžeme to pochopit, jestliže si neuvědomíme, že jeho osobnost nelze chápat pouze v jedné rovině. Každý člověk existuje v rovině citové, rozumové a iracionální. Adolf Hitler byl génius. Geniální zločinec.“
  Zkoumala jsem, co mohlo být příčinou toho, že se Adolf Hitler dal do služeb zla. Kořeny můžeme hledat už v dětství. Mezi rodiči byl věkový rozdíl dvacet tři let. Matka děti rozmazlovala to nejspíš u malého Adolfa vyvolávalo velikášství a holdování vlastnímu já. Otcova brutalita naopak vyvolávala nenávist a předsudky. Chtěl být umělcem, ale otec ho nutil, aby se stal úředníkem. Hitler brzy orazítkoval jako nepřítele každého, kdo po něm požadoval, aby se přizpůsobil. Studentem byl špatným. Jako voják dostal vyznamenání Železný kříž II.třídy a Německo jako říše se pro něj stalo vším.

2. srpna 1934 se jmenoval říšským vůdcem
Po smrti prezidenta Hindenburga se Adolf Hitler jmenoval německým Vůdcem
  Hitler se stal prezidentem podvodem. Velkolepá a mnoholetá politická spekulace začíná pro Hitlera zvolením Hindenburga do čela říše. Starý prezident opředený legendami, zbavuje říšskou obranu prakticky jakýchkoliv zásahů ze strany vlády a parlamentu. V Německu nastal úpadek sociální demokracie, komunisté nemohli získat většinu v parlamentu. Německo hledá člověka, na kterého by mohlo svrhnout celé břímě svých hříchů. Hitler nesmí zahynout. Všechny třídy ho chtějí. Dělnictvo kvůli beznaději, ve které žije. Unavení kapitalisté neměli v úmyslu vládnout státu. Po prohře v 1. světové válce, kdy Němci platili vítězům obrovské částky, chtějí osvobození a hrdost a tu jim Hitler slibuje.
  Adolf Hitler uměl hrát na city. Nechal rozhlásit, že se vzdává platu, nekouřil, nepil a žil v malém domečku v horách.
  Hitler je opojen mocí. Je největším rozněcovatelem davů v dějinách. Ani Mohamed, ani Čingischán, nikdy neupoutali tolik lidí jako Hitler. Hitler bojuje pro svou ctižádost o svůj lid. Je prodchnut myšlenkou velkého sjednoceného Německa a má velmi živou povahu. Je znamenitým řečníkem a převyšuje svými politickými a historickými znalostmi průměr.
   Hitler, to je linecký žák, maminčin mazánek, povaleč a kreslič pohlednic, ale také znamenitý řečník a manipulátor.
   Hitler nikdy nevkročil na místa svých zločinů. Rozkazy k vraždění vydával od psacího stolu. Nakonec však kyvadlo násilí dopadlo na Hitlerův vlastní národ.

Doporučená literatura:

J.J.Duffack a M.Jensen – Démon z jiného světa, pátrání po tajemství Adolfa Hitler

K.Heiden – Adolf Hitler – cesta k moci

G.Knopp - Hitler

           

Zobrazeno 1892×

Komentáře

Adler

Nacisté své represe dělali ještě podle paragrafů a zákona, kdežto komunismus byla svévole lůzy. Společnou však měli likvidaci svých názorových odpůrců. pater Josef Cukr - jezuita

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Tento blog je součástí s.magazínu, který připravuje Redakce signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka