Naplnění proroctví

12. 11. 2012 12:00
Rubrika: události

"Do Čech přijde svoboda, až bude svatořečena Anežka Česká." Tato prorocká slova se v roce 1989 naplnila beze zbytku.


Dokázali jsme se postavit komunistické totalitě. Ačkoliv vnější společenské změny začaly objektivně "až" 17. listopadu, mnozí z nás cítí jako velkou symboliku, že se tak stalo jen 5 dní po kanonizaci sv. Anežky České v Římě 12. listopadu 1989. Na přímluvu této velké české světice byly vyslyšeny tisíce modliteb, obětí a utrpení věřících, kteří se nikdy nesmířili s vládou režimu, který se chtěl jednou provždy a jakýmikoliv způsoby vypořádat s vírou v Boha. Jen pět dní nás dělilo od okamžiků, které otevřely léta svobody a hranice Evropy.
Papež Jan Pavel II. prohlásil bl. Anežku Českou za svatou. Můžete si připomenout na streamu  ty chvíle, které prožillo asi deset tisíc věřících na místě a miliony alespoň v duchovním spojení, protože svoboda na nás teprve čekala.

Také doporučuji k přečtení autentické svědectví otce biskupa Jaroslava Škarvady.

Zdroj:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Kanonizace_Ane%C5%BEky_%C4%8Cesk%C3%A9

http://www.tvnoe.cz/detail-clanek/20-vyroci-svatoreceni-anezky-ceske-na-televizi-noe.html

A co dodat v těchto dnech? Především snad modlitbu...

Svatá Anežko,
pros za nás, protože se nacházíme ve stejně těžké době, jako kdysi. Vyprošuj nám svobodu, abychom dokázali odolat pokušení moci a bohatství. Abychom uměli využít vše k tomu, aby lidé poznali, že církvi jde na prvním místě o spásu každého člověka a že dokáže svěřené hřivny využít k tomu, aby odpověděla na lidskou nouzi duchovní i tělesnou.
Kéž s Tebou dokáže pozvednout hlas na obranu sociální spravedlnosti a všechny své prostředky vloží do služby potřebným, protože v nich sloužíme samotnému Ježíši.

Zobrazeno 1600×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Tento blog je součástí s.magazínu, který připravuje Redakce signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka