Elias Vella

28. 2. 2014 0:00
Rubrika: osobnosti

R. 1941 se narodil P. Elias Vella – františkánský kněz z Malty a exorcista, u nás známý svými knihami a exerciciemi.


Na Lateránské univerzitě v Římě vystudoval teologii a katechetiku, mezi r. 1974 – 1980 byl na Maltě provinciálem minoritů, později arcibiskupským delegátem pro řeholní život. Byl ustanoven jako hlavní exorcista své diecéze a prezidentem Diecézní komise pro okultismus a satanismus.

Kdo v jeho knihách hledá a očekává nějaký „trhák“, bude jistě zklamaný. Když P. Vella mluví o satanovi a jeho působení, velmi dobře ví, o čem mluví, nehledá senzaci, ale jde do hloubky. Pokud někdo čte jeho knihy jako román, zřejmě si nic neodnese.

P. Vella tráví většinu svého času na cestách po celém světě, vede exercicie a semináře především na téma vnitřního uzdravení a služby osvobození od Zlého.

Z jeho knih vyšlo v češtině např. Ježíš – Lékař těla i duše, Duch svatý – Pramen Života, Svatost je pro každého, Zakotvit svůj život Bohu nebo O Satanovi.

Foto: Lenka Fojtíková

Vellova modlitba osvobození od zlého:

Můj Pane Ježíši, ve Tvém Jménu skrze Tvou svatou Krev, skrze Otcovu Lásku ke mně, skrze moc Ducha Svatého, na přímluvu Panny Marie, Svatého Josefa, Svatého Michaela a všech našich svatých patronů v jednotě s katolickou církví se zříkám ďábla a všech zlých duchů, odříkám se každého zlého ducha ve mně, nebo proti mně, odříkám se jakéhokoliv pouta se satanismem, okultismem, spiritismem a hnutím New age, zříkám se jakéhokoliv pouta s magií, psychotroniky a věštci, zříkám se jakéhokoliv negativního pouta s mými předky ve svém rodokmenu, zříkám se jakékoliv kletby, jakéhokoliv prokletí, jakéhokoliv uhranutí, každé negativity ve mně, nebo proti mně , nebo proti mé rodině, proti mým dětem, proti mému manželství, nebo proti mé budoucnosti, proti mému zdraví,  proti mému psychickému zdraví, proti mé cestě víry, nebo proti mému bydlišti, nebo proti mému zaměstnání. Já vzývám Tebe, Pane Ježíši, a pouze Tebe, abys byl mým jediným Spasitelem, mým jediným Vykupitelem a jediným Pánem nad mým životem. Amen.

Duchovní obnova - přednášky a promluvy - z r. 2005 v mp3

http://www.eliasvella.cz/kalendar-akci/

Autorka: Katulda

Zobrazeno 2603×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Tento blog je součástí s.magazínu, který připravuje Redakce signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka