Do kostela na kole již tuto neděli

18. 9. 2015 22:52
Rubrika: události

Vydejte se do kostela na kole – tuto neděli rozhodně nebudete sami, po celé České republice opráší křesťané svá kola a vyjedou do ulic. Již tuto neděli 20. září se totiž koná tradiční akce „Do kostela na kole“.


(Ilustrační foto: Thomas Hawkflickr.com[online]. creative commons)

Smyslem této celorepublikové ekumenické akce je dle organizátorů propagovat cyklistickou dopravu, která je, stejně jako pěší chůze, šetrná k životnímu prostředí a ve srovnání s automobilovou dopravou nepoměrně levnější, zdravější a na kratší vzdálenosti dokonce statisticky rychlejší.

Můžeme tak dát i symbolicky najevo, že nám, křesťanům, záleží na životním prostředí. „Akce Do kostela na kole je obrazem nejúplnějšího jednání člověka,“ tvrdí synodní senior Českobratrské církve evangelické Joel Ruml. „Člověk přitom nežádá službu druhých, ani nezatěžuje přírodu a navíc udržuje sám sebe v kondici. K tomu ještě svižněji než chůzí směřuje ke slyšení Božího zaslíbení i požehnání pro svůj život. Může vůbec být komplexnější podoby moudré správy života a stvoření?“

Akci již poosmé pořádá Poradní odbor pro otázky životního prostředí při SR ČCE, Ekologická sekce ČKA a Česká křesťanská environmentální síť. Více se o akci dozvíte na webu http://dokostelanakole.cz/.

Zobrazeno 3357×

Komentáře

Pitka

"Aj" bez datumu jezdím do kostela na kole:-D

voda-zpívající

Normálně chodím do kostela pěšky a zrovna tuhle neděli pojedu autem.

jjkohoutek

Jak jinak než na kole (nebo pěšky)?

pichka

to sem nevěděla...tak snad příště.. :)

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Tento blog je součástí s.magazínu, který připravuje Redakce signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka