Natalie Grant

21. 12. 2011 0:00
Rubrika: osobnosti

Dnešního dne slaví kulaté 40. narozeniny americká křesťanská zpěvačka Natalie Grant. Narodila se v roce 1971 v americkém Seattlu. V současné době žije v Nashvillu.


Počátky její hudební kariéry se vztahují k působení v gospelové skupině The Truth, která vznikla v USA v roce 1971 a během své třicetileté existence vystoupila ve všech státech USA a v dalších 22 zemích a byla také uvedena do gospelové Síně slávy. Natalie krátce před rozpadem The Truth začala svou sólovou kariéru. Do širšího povědomí vstoupila v roce 2003, kdy zaujala svým albem Deeper Life. Jedna z jejích vlastních písní byla toho toku nominována na ceny Dove Award. Od roku 2005 bývá pravidelně nominována na tuto cenu v kategorii Zpěvačka roku, a mezi lety 2006-2009 ji pokaždé vyhrála. Čerstvou novinkou ohledně možných ocenění je její nominace na cenu Grammy pro rok 2012 za její song Alive.

Kromě zpívání se N. Grant aktivně věnuje také boji proti obchodování s lidmi a je členkou organizace Women of Faith, sdružení žen snažících se prožívat svou víru a vztah k Bohu. Napsala také biografii s názvem The Real Me: Being the Girl God Sees, ve které píše o období, kdy trpěla bulimií a kdy musela objevovat vlastní hodnotu sebe samé.

Natalie Grant má k současné době na kontě 8 řadových alb. Podnikla řadu turné, kromě samostatných také např. s Jeremy Campem a Bebo Normanem. Natalie na svá alba píše také vlastní texty a spolupracuje i se svým manželem, který je zároveň jejím producentem. Mají spolu tři dcery,vč. dvojčat.

Na závěr aspoň některé z řady videoklipů:

Zdroje a odkazy:

http://www.allmusic.com/artist/natalie-grant-p419757/biography

http://en.wikipedia.org/wiki/Natalie_Grant

http://nataliegrant.com/2011/12/02/natalie-grant-nominated-for-2012-grammy-award/

http://www.womenoffaith.com/events/line-up/natalie-grant/

http://www.facebook.com/nataliegrantmusic

http://www.hlasite.eu/texty-pisni/nataliegrant

/Asterix/

Zobrazeno 1400×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Tento blog je součástí s.magazínu, který připravuje Redakce signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka